Over Straatapp

Iedereen kent wel momenten waarop hij op zoek is naar informatie, hulp of steun. Dat geldt zeker als je even geen woonplek hebt of deze dreigt kwijt te raken. Deze app helpt je bij het vinden van de juiste mensen en plaatsen voor informatie en advies over wonen, geld en andere belangrijke zaken. De app informeert je ook over plekken waar je veilig de nacht kunt doorbrengen als dat nodig is, waar je een hapje kunt eten of een kop koffie kunt drinken, of waar je mensen kunt ontmoeten die je verder kunnen helpen. Deze app is tot stand gekomen door de Combinatie.

 

In het menu van deze app staan verschillende knoppen met thema’s die voor jou belangrijk kunnen zijn. Als je op de logo’s klikt verschijnt er aanvullende info.

Veelgestelde vragen

De Combinatie is een samenwerkingsverband tussen 8 Amsterdamse instellingen die willen voorkomen dat jongeren dak&thuisloos worden. Mocht dat onverhoopt toch gebeuren dan wil de Combinatie dat jongeren zo snel en zo goed mogelijk worden geholpen.

Het gaat om de volgende 8 instellingen: HVO-Querido, Levvel, Combiwel, perMens, Don Bosco Straatvisie, Arkin, Altra, ROCvA 3H

Straatapp is een app voor en door jongeren die al dan niet tijdelijk op straat zijn terecht gekomen.

Op straat leven moet zo kort mogelijk duren, met de straatapp vind je een snelle uitweg.

Heb je tips, wil je helpen? Neem contact met: marc.onnen@hvoquerido.nl

STRAATAPP gebruiken zonder internet?

Voeg de web app toe aan je beginscherm via onderstaande button of door via je instellingen op ‘Voeg toe aan beginscherm/download’ te klikken.